miercuri, 24 iunie 2009

povestiri din marginea drumului ...

Si din nou ... e ora 1.54. De data asta nu mai am vin. Vodca si bere. E buna si asta...

O intrebare foarte buna, am auzit in seara aceasta. "Ce il face pe om sa devina ce este?" Ma rog. In cazul celor trei care ne-am luptat cu sticlele de bere in seara asta se referea la motoare evident. Ce trebuie sa ti se intample, ca sa-ti placa asa ceva?

Nu e safe. E clar. Nu are nici un rost sa ma intru in foarte multe detalii.

Trebuie sa faci sacrificii. Clar! Bine. Asta in cazul in care nu te-ai nascut cu teancul de verzisori asigurat. Benzina e scumpa si ai nevoie de cantitati nene, cauciucurile sunt scumpe, uleiul de ruineaza, asigurarea e mai mare ca la o masina, piese etc ...

Te indeparteaza de majoritatea oameniilor. E si legat de partea cu sacrificiile. Nu mai poti sa cheltui chiar asa ca spartu pe alte cerinte ale vietii mondene. Decat o sticla de vodca in club mai bine un schimb de ulei. O iesire la munte valoreaza cat un schimb de caucioace ... Vine vara si trebuie sa pleci. Nu poti sa pleci cu foarte multi la drum. Nu sunt multi care sa alerge in acelasi ritm cu tine sau in care sa poti sa ai incredere. Nu poti duce decat maxim o persoana cu tine. Drumurile sunt frumoase cand pleci de nebun fara rezervari si hotele de 10 stele rezervate din timp si hmm ... aidepulamea cata de putina lume stiu care e dispusa la asa ceva.

Nu e comod. In orice caz nu poti sa-l compari cu o masina. Aer conditionat din parti, te scutura, te baraie, te doare curu, te prajesti si ingheti depinde de ce are chef vremea, mananci muste si nisip de te astupi.

Deci? De ce sa-ti doresti asa ceva? De ce sa alegi in locul luminii electrice lumina lunii sau a fulgerelor? De ce in locul discoteciilor sa auzi vuietul valuriilor sau a padurii cu solistii principali privighetoarea, mierla si ciocarlia? Sau in locul protectiei oferite de ziduri care sa te fereasca de rau sa fii protejat de prietenia oameniilor cu care ai plecat la drum?

Motivele, in mod sigur, sunt particulare. Sunt multe de altfel. In schimb pentru cei care aleg sa faca din asta un mod de viata, este unul singur si de altfel foarte simplu ... iar raspunsul e la fel de simplu ca si cel de la intrebarea ... de ce te indragostesti? Nu o sa-l stii niciodata inainte prietene ... trebuie doar sa faci pasul ... si atunci o sa-ti dai seama!

Niciun comentariu: